01.02.2021
יום שני
20:00-15:00

כנס פרקטיקות הוראה: הזדמנויות ואתגרים – פרקטל: פרקטיקות להוראת פיזיקה ומתמטיקה בבית הספר העל-יסודי

טופס הרשמה

הזמנה מעוצבת לכנס

הרשמה

הזמנה לכנס

פרקטיקות הוראה: הזדמנויות ואתגרים

פרקטל: פרקטיקות להוראת פיזיקה ומתמטיקה בבית הספר העל-יסודי

במקצועות קליניים רבים הכשרת העוסקים במקצוע מדגישה את פיתוח המיומנות שלהם בביצוע פרקטיקות שונות. כך, לצד הבנת התיאוריה וההמשגה, יש חשיבות לידע המעשי-הביצועי. בשנים האחרונות ההתמקדות בפרקטיקות הופכת מרכזית יותר גם בתהליכי למידת הוראה והתמקצעות בה. נוסף על השאלה "מה מורים צריכים לדעת?" גישה זו מדגישה גם את השאלה "מה מורים צריכים לדעת לעשות?" וזאת כדי לזמן לתלמידים הזדמנויות עשירות ללמידה.

מהותו של העיסוק בפרקטיקות-הוראה הוא בקשר ההדוק שבין מחקר ופרקטיקה. קשר זה כולל התייחסות לתיאוריות על למידה והוראה ובחינת האופן שבו הן רלוונטיות להוראה בפועל, וכן בקשר בין ממצאים של מחקרים על הוראה ולמידה של תחומי תוכן שונים לפרקטיקות ההוראה הנלמדות בתוכניות שונות להכשרת מורים או להתפתחות מקצועית של מורים.

פרויקט פרקטל מתמקד בניסוח פרקטיקות להוראת מתמטיקה ופיזיקה בבית הספר העל-יסודי. במסגרת הפרויקט אנחנו מצלמים מורים הנחשבים מורים מצוינים, ומנתחים את השיעורים כדי לזהות פרקטיקות הוראה. נוסף על כך, אנחנו מזהים פרקטיקות להוראה מתוך ממצאי מחקרים שנעשו ומנסים ללמד על פיהם בכיתה.

כנס זה יתמקד בפרקטיקות להוראת מתמטיקה ופיזיקה בבית הספר העל-יסודי. במהלך הכנס נכיר גישות ממוקדות פרקטיקות להוראה ולהכשרת מורים במתמטיקה ובפיזיקה, נדון באופן ביקורתי בשאלות לגבי העיסוק בפרקטיקות הוראה, ניחשף לנעשה בעולם בהקשר זה, ונבחן דוגמאות שנאספו מעבודתם של מורים מובילים בארץ.

מתי ואיפה

בימים שני-שלישי, 1-2.2.2021, בשעות 20:00-15:00 במתכונת מקוונת (בזום).

קהל היעד

מורים, אנשי הכשרת מורים ופיתוח מקצועי של מורים, אנשי משרד החינוך וחוקרים המתעניינים בתחום

יו״ר הכנס

פרופ' טלי נחליאלי

בין הדוברים בכנס

Anna Sfard, University of Haifa

Anat Zohar, The Hebrew University

Deborah Loewenberg Ball, University of Michigan

Francesca Forzani, University of Michigan

Eugenia Etkina, Rutgers School of Education

Peter Liljedahl, Simon Fraser University

הרצאות באנגלית יתורגמו באופן סימולטני לעברית.

לוגו לוינסקי     לוגו קרן טראמפ    לוגו פרקטל

להוספת האירוע ליומן