על החוג לערבית

במסגרת לימודיכם לתואר ראשון בחינוך תוכלו לבחור בתחום התמחות. אחת האפשרויות העומדת בפניכם היא התמחות בערבית. בוגרי התוכנית לתואר ראשון בחינוך בהתמחות ערבית יוכשרו להוראת ערבית בבתי ספר על-יסודיים בהתאם לתוכנית הלימודים של משרד החינוך. במציאות שבה אנו חיים במדינת ישראל השפה הערבית חשובה מאוד בחיי היום-יום ומכאן חשיבותה לבוחרים בה המעוניינים להיות מורים.

בוגרי התואר הראשון בחינוך בהתמחות ערבית ישלטו בערבית הספרותית המודרנית ובערבית הקלסית וכן ילמדו ערבית מדוברת. נוסף על כך, הם ידעו כיצד ללמד ולהנחיל ידע בתחומים אלה לתלמידיהם בעתיד. במהלך ההכשרה בחוג לערבית במכללת לוינסקי לחינוך הסטודנטים ירכשו ידע, כלים ושיטות הוראה בשישה מרכיבים חשובים בהוראת השפה הערבית:

א. רכישת אוצר מילים עשיר ורלוונטי לעידן הדיגיטלי (ערבית של כלי תקשורת בעולם הערבי – עיתונות, חדשות, תוכניות אקטואליה ואירוח בערוצי הטלוויזיה בערבית, סרטים, שירים ועוד).

ב. ידיעת כללי הדקדוק והתחביר, הכוללת דרכי הוראה של לימוד הכללים בהקשר של הטקסט. תחומי הפונולוגיה, המורפולוגיה והתחביר, עם דגש על הבנת ההיגיון העומד מאחורי תהליכים לשוניים.

ג. קריאה וניתוח של טקסטים ספרותיים מודרניים (ז׳אנרים ספרותיים שונים – סיפורת, רומן,  סיפור קצר, מחזה, שירה ועוד) בהתאם לרשימת היצירות אשר נקבעו על ידי משרד החינוך לבתי הספר העל-יסודיים.

ד. קריאה וניתוח של טקסטים מהספרות הערבית הקלסית – קוראן (القرآن الكريم), סיפורי הנביאים (قصص الأنبياء), תולדות חיי הנביא – ״אל-סירה אל-נבווייה״ (السيرة النبويّة), ספרות ה״אדב״ (أدب), שירה קלסית (الشعر الكلاسيكي), ספרות מסעות – ״אדב אל-רחלה״ (أدب الرحلة), הגות ופילוסופיה אסלאמית (الفلسفة الإسلاميّة) ועוד.

ה. רקע נרחב על תולדות השפה הערבית ועולם האסלאם, וזאת מנקודת מבט רחבה המשלבת את לימודי ההיסטוריה של האסלאם עם התרבות והאומנות על כל מרכיביהן. הדבר יקנה למורי הערבית של העתיד כלים מגוונים להוראת הערבית בבתי ספר, תוך הכרה מעמיקה של העולם דובר הערבית, עם כל הגיוון הדתי, הלשוני והתרבותי שקיים בו, כמו גם להכרת החברה הערבית הפלסטינית בישראל.

ו. סדנאות הבעה בעל-פה וכתיבה אישית בערבית. סדנאות אלה יהוו את גולת הכותרת של מבחן השליטה בשפה הערבית, שכן הבעה בעל פה וכתיבה בערבית יחברו את כל המרכיבים שנלמדים בתחומי הידע השונים, ובאמצעותם יוכלו הסטודנטים לתקשר בערבית על משלביה השונים בכתב ובעל-פה. התוצאה המיוחלת היא שכל מורה עתידי לערבית ירכוש את המיומנויות הללו ויהווה מודל להוראת הערבית באופן שיחבב את לימוד המקצוע על התלמידים בבתי הספר.

ייחודי!

בוגרי תואר ראשון בחינוך בהתמחות זו יקבלו תעודה בהוראה מותאמת (מתקנת) בערבית ובחינוך מכיל.
תעודה זו תפתח אופק מקצועי נוסף בהוראה מותאמת (מתקנת) ומומחיות בתחום לקויות הלמידה והחינוך המכיל, ששם דגש על תהליכי פרסונליזציה בחינוך והוראה מותאמת לצרכים השונים של הילדים בכיתה.

בוגרי התוכנית יקבלו תעודה בהוראה מותאמת בערבית

 

עיקרי התוכנית

צוות

ראש החוג

ד"ר חוסני אלחטיב שחאדה

מזכירות סטודנטים
03-6902499

טלפון למתעניינים
03-6901690

<< מרץ 2023 >>
אבגדהוז
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1