תמונה של הקבוצה מהסיור

פרויקט סטודנט למען סטודנט – طالب من اجل الطالب

שלושים סטודנטים מהמכללה, מחציתם דוברי עברית ומחציתם דוברי ערבית, יצאו ב-22.12.2019 לסיור בחיפה ובדליית אל כרמל במסגרת פרויקט סטודנט למען סטודנט – טאלב מן אג'ל טאלב. הסטודנטים ערכו תצפית מטיילת לואי על חיפה והסביבה וביקרו בגנים הבהאיים כמו גם בכנסיית סטלה מריס. לאחר מכן נסעו לדליית אל כרמל, שם אחד הסטודנטים, תושב המקום, הדריך אותם דרך השוק והשכונה המערבית אל בית אליפנט המשמש יד לבנים. במהלך הסיור הסטודנטים שמעו סקירות קצרות על הדת הבהאית, על הדת הדרוזית, על המסדר הקתולי הכרמליתי, על חג המולד ועל חנוכה וגם קצת על האסלאם. הסטודנטים שיחקו במשחקי חברה וסיפרו זה לזה סיפורי חג. הסיור היה פרי תכנונם של הסטודנטים שסברו שסיור בחיפה ובדליית אל כרמל מתאים למטרתם המשותפת – קידום חיים משותפים.

פרויקט סטודנט למען סטודנט מצוות סטודנטים דוברי ערבית בשנה א לסטודנטים דוברי עברית משנים ב-ד. הסטודנטים הוותיקים מסייעים בקליטה במכללה מבחינה חברתית, מערכתית ואקדמית. מלבד המפגשים אישיים, הסטודנטים נפגשים גם כקבוצה ומארגנים פעילות משותפת. הסיור היה פעילות ראשונה ויהיו פעולות נוספות בהמשך השנה.

הפעילות נערכה ביוזמתו של ד"ר אור מרגלית, דיקן הסטודנטים.

לאלבום התמונות המלא >>

תמונה של הקבוצה מהסיור