31.07.2017

הכנס הבינלאומי בחינוך, בהכשרת מורים ובחינוך מוסיקלי,
לציון מאה שנים להיווסדה של מכללת לוינסקי לחינוך
מאה שנים של חינוך

במסגרת חגיגות המאה של מכללת לוינסקי לחינוך, שהתקיים בתאריכים 10—11 בדצמבר כנס בינלאומי שנושאו "מחקר וחדשנות בחינוך, בהכשרת מורים ובחינוך מוסיקלי". הכנס התקיים במלון דן פנורמה בתל אביב. בכנס השתתפו מרצים ואנשי חינוך מובילים מהארץ ומהעולם, התקיימה בו תחרות בין מיזמי הזנק טכנולוגיים בתחום החינוך, ובאירוע בתר-כנס של דיונים סביב שולחנות עגולים, גובש נייר עמדה בנושא מערכת החינוך העתידית בישראל.

בכנס בינלאומי התכנסו מומחים ואנשי אקדמיה ליומיים של מושבים, הרצאות מליאה וסימפוזיונים. "המוטו של הכנס הוא הצגת מידע עדכני ועכשווי בתחום המחקר והתאוריה וההשלכות לחינוך, להכשרת מורים ולחינוך מוסיקלי" , אומרת פרופ' חנה עזר, יו"ר הכנס, בשיתוף עם נוח גרינפלד, מנהל האגף להכשרת מורים במשרד החינוך , והוא עסק בהיבטים שונים בתחומים כגון טכנולוגיה, מתמטיקה, שפה, מדעים, פדגוגיה, רב תרבותיות ועוד. בכנס התקיימו מושבים שעסקו גם בתחום החינוך המוסיקלי, בחסות בית הספר לחינוך מוסיקלי במכללת לוינסקי בראשות דר' רון ויידברג ודר' יפעת שוחט. בנוסף, האגודה הישראלית לחקר תולדות החינוך בראשותם של פרופ' יובל דרור מאוניברסיטת תל אביב ופרופ' יעקב עירם מאוניברסיטת בר אילן, תקיים את מושבה השנתי בחסות כנס לוינסקי.

במסגרת הכנס התקיימה תחרות סטרטאפ לקידום מיזמי הזנק (start-up) טכנולוגיים בתחום החינוך, תחרות ראשונה מסוגה בישראל. לזוכים בתחרות הוענקו פרסים כספיים וליווי מחקרי אקדמי. "מרצה אורח במושב זה הוא איש ההייטק ינקי מרגלית, היזם המייסד של חברת 'אלדין' ושל מספר מיזמים חברתיים, ואת התחרות הנחה תדי נחמד, מנכ"ל C Capital", מציינת פרופ' עזר.

תמונות ממסיבת קוקטייל עם ראש עיריית ת"א רון חולדאי בהיום הראשון של הכנס >>

ביומו השלישי של הכנס התקיים במכללת לוינסקי לחינוך אירוע דיונים סביב "שולחנות עגולים" פתוח לקהל הרחב, שהתמקד בסוגיית מערכת החינוך העתידית. את האירוע פתח פאנל בהשתתפות נחום חופרי, ראש עיריית רעננה, עו"ד גדעון פישר, יו"ר ועד ההורים המרכזי, פרופ' לאה קסן, נשיאת מכללת לוינסקי וחיה שיטאי, מנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך, ובהנחיית איתם לחובר, כתב קול ישראל לענייני חינוך. במרכז האירוע התקיימו דיונים בהשתתפות מנהלי חברות, אנשים בתחום החינוך, ראשי ערים ועוד.

אורחי הכנס השנה :

פרופ' דונלדו מאסדו (Prof. Donaldo Macedo), ארה"ב – מרצה בכיר באוניברסיטת מסצ'וסטס, בוסטון, תיאורטיקן, מומחה לשפות ולחינוך אשר משנתו בתחום הפדגוגיה הביקורתית במהלך 20 השנים האחרונות השפיעה רבות על עיצוב החינוך בארה"ב.

פרופ' ארתור לוין ( Prof. Arthur Levine) ,ארה"ב – לשעבר נשיא Teachers College באוניברסיטת קולומביה ובכיר באוניברסיטת הרווארד, ארה"ב. עומד היום בראש הקרן היוקרתית האמריקאית קרן וודרו וילסון, התומכת בחינוך ובהכשרת המורים בבתי הספר ובהשכלה הגבוהה, מתוך מודעות עמוקה לשונות התרבותית ולצרכי החינוך העכשוויים בארה"ב.

פרופ' היידי ווסטרלונד (Prof. Heidi Westerlund) , פינלנד – מומחית בתחום הפילוסופיה של החינוך המוסיקלי.
פרופ' מריה בריסק (Prof. Maria Brisk) , ארה"ב – מומחית בעלת שם עולמי בתחום דו-לשוניות ואוריינות וראש התכנית להכשרת מורים בבוסטון קולג'.
פרופ' ליאורה ברסלר (Prof. Liora Bresler) , ארה"ב – מומחית בתחום חינוך ומוזיקה וחוקרת בתחומים אינטרדיסציפלינריים, ביניהם המפגש שבין האמנויות השונות והחינוך לאמנות.
פרופ' פרנסס ראסט (Prof. Frances Rust) , ארה"ב – מומחית בעלת שם עולמי בתחום הכשרת מורים בגיל הרך, וחברה במערכות כתבי עתמובילים בעולם בחינוך.
פרופ' כריסטופר קלארק,( Christopher Clark) , ארה"ב שירצה על הכשרת מורים ותכנון לימודים

Bookings

הזמנות לאירוע זה הסתיימו.

להוספת האירוע ליומן
iCal